ادبیّات فارسی یا ادبیات پارسی به ادبیاتی گفته می‌شود که به زبان فارسی نوشته شده باشد. ادبیات فارسی تاریخی هزار و صد ساله دارد. شعر فارسی و نثر فارسی دو گونه اصلی در ادب فارسی هستند. برخی کتاب‌های کُهن در موضوعات غیرادبی مانند تاریخ، مناجات و علوم گوناگون نیز دارای ارزش ادبی هستند و با گذشت زمان در دسته آثار کلاسیک ادبیات فارسی قرار گرفته‌اند.

ادبیات فارسی ریشه در ادبیات باستانی ایران دارد که تحت تأثیر متون اوستایی در دوران ساسانی به زبان‌های پارسی میانه و پهلوی اشکانی پدید آمد. ادبیات فارسی نو نیز پس از اسلام و با الگوبرداری از ادبیات عربی در نظم و ریشه‌های دبیری و نویسندگی دوران ساسانی که ادبیات منثور عربی را ایجاد کرده بود در زمینه نثر متولد شد. ادبیات شفاهی فارسی نیز به همان سبک باستانی خود ادامه یافت.

ادبیات فارسی موضوعاتی مانند حماسه و روایات و اساطیر ایرانی و غیر ایرانی، مذهب و عرفان، روایت‌های عاشقانه، فلسفه و اخلاق و نظایر آن را در برمی‌گیرد. برپایه موضوع مورد کاربرد در یک آفریده ادبی فارسی آن را در گستره ادبیات حماسی، غنایی، تعلیمی یا نمایشی قرار می‌گیرد.

ادبیات فارسی چهره‌های بین‌المللی شناخته شده‌ای دارد که بیشتر آن‌ها شاعران سده‌های میانه هستند. از این میان می‌توان به رودکی، فردوسی، نظامی گنجه‌ای، خیام، سعدی، مولانا و حافظ اشاره کرد. گوته بر این باور است ادبیات فارسی، یکی از چهار ارکان ادبیات بشر است.

در دورهٔ مشروطیت تحولی در روش فکر شاعران و نویسندگان پیدا شد. ادیب‌الممالک فراهانی، ادیب پیشاوری، پروین اعتصامی، محمد تقی بهار، افسر، ایرج، شوریده، عارف، عشقی، وحید دستگردی، یاسمی، یغما و گروهی از معاصران نمایندگان شعر این دوره هستند و بی‌بی خانم استرآبادی، علی اکبر دهخدا، جمال زاده، صادق هدایت، محمد قزوینی، عباس اقبال، زین العابدین مراغه‌ای، محمد مسعود، رشید یاسمی، عبدالحسین زرین کوب، محمدرضا شفیعی کدکنی، صادق چوبک و گروهی از معاصران نماینده شعب گوناگون نثر این دوره به‌شمار می‌روند.

موضوع مورد بحث در اثر ادبی و نیز حالت روحی و فکری پدیدآورنده اثر آن را به یک نوع خاصی در ادبیات سوق می‌دهد که به چهار دسته حماسی، تعلیمی، غنایی و نمایشی تقسیم می‌شود. هر کدام از این انواع ویژگی‌های خاص خود را دارند که در آثاری که در آن نوع ویژه به کار رفته نمایان است.

 

فهرست مطالب:

ویژگی های ادبیات این دوره

نگاهی به گرايش های ادبی سال های 1320-1300ش

باستان گرایی

آلمان گرایی

انواع ادبی در نثر مشروطيت تا 1320ش

رومه نگاری و طنز پردازی

دهخدا

آثار دهخدا

سبك دهخدا در نثر

علت اصلي كاربردهاي صرفي قديمي در آثار دهخدا و هم عصران او

سيد اشرف الدين گيلاني

داستان كوتاه

محمد علي جمااده

آثار جمال زاده

ويژگي هاي نثر جمال زاده

صادق هدايت

آثار هدایت

بوف كور

ويژگي هاي نثر هدايت

ويژگي هاي طنز هدايت

بزرگ علوی

ويژگي هاي نثر علوي

آثار بزرگ علوي و برخي ويژگي هاي آن

رمان

داستان هاي بلند منثور ادبيات فارسي

انواع رمان

رمان تاریخی

رمان اجتماعی

موضوع و درون مايه رمان هاي اجتماعي

نمايشنامه

موانع کار

هيئت ها و مجامع نمايشي

آثار رضا كمال شهرزاد

موضوع پژوهش هاي ادبي و تحقيقات تاريخي

پارسي سره نويسي

ترجمه و تفسير متون فارسي ميانه و اوستايي

محمد علي فروغي

آثار محمد علي فروغي

ويژگي هاي نثر فروغي

 و.

لینک خرید :

https://bit.ly/33NjuNN


فروشگاه فایل پی دی فا

تحقیق درباره خوردنيهاي حلال و حرام در قرآن

پاورپوینت آموزش نماز

پاورپوینت فلسفه اربعین حسینی - 16 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان نگاهی به ادبیات معاصر ایران از مشروطیت تا سال 1320 هجری شمسی در 83 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان مرجعیت و ولایت در عصر غیبت در 62 اسلاید

دانلود مقاله با عنوان تفريحات سالم و سازنده از نظر اسلام

ادبیات ,فارسی ,نثر ,آثار ,ويژگي ,رمان ,ويژگي هاي ,ادبیات فارسی ,هاي نثر ,این دوره ,آن را

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

طعم گس خرمالو دو سوته خرید کن تحویل بگیر نغمه دانایی خود خودم و دیگر هیچ... مسافر پیاده دانلود کتاب پی دی اف حامیان دانشجویی فوق برنامه halit21 ایوان